keskiviikko 17. syyskuuta 2014

TILA NIMELTÄ MATKAKUUME

Koska taloudellinen tilanteeni notkahti ihan pienen askeleen paremmaksi viime viikkoisen työrupeaman takia, olen joutunut taas akuuttiin shokkitilaan nimeltä matkakuume. Olen googlaillut lentohintoja ja yrittänyt miettiä parhaita budjettiratkaisuja - ihan pitkä viikonloppukin toisissa, myös jo aiemmin valloittamissani maisemissa kiinnostaa. Vaihtoehtoni ovat seuraavat:

Lontoo/Bristol/Cardiff/Muut Brittilän paikat

Vanha kunnon klassikko, jossa voisin majoittua melko varmasti muutaman päivän kavereiden nurkissa. Plussat: Lontoon syksy on upea, eikä mikään houkuttaisi tällä hetkellä enemmän kuin Borough Market, puistot, vintage-kaupat ja kaiken muun kivan tilpehöörin hypistely erinäisissä putiikeissa. Tai vaikkapa päiväreissu Bathiin! Tuttujen ja hyviksi havaittujen asioiden fiilistely ja vaihtariajan nostalgisointi kiinnostaa. Ja Megabus kulkee. Miinukset: Pelkästään Lontoon julkisesta liikenteestä saa pulittaa pitkän pennin, eikä ulkona syöminen ja kahviloissa notkuminen ole juuri sen halvempaa kuin täälläkään. Eli vaikka majoitus ei maksaisi, on rahanmenon määrä vakio.Budapest

Kävin Budapestissa 13-vuotiaana, ja se oli ensimmäinen ulkomaanmatkani, joka ei suuntautunut Ruotsiin tai Viroon. 26-vuotiaana kaupungista saisi varmasti paljon enemmän irti, eikä hintatasokaan ole päätä huimaava. Plussat: Norwegianilta saa melko edullisia lentoja, ja sesongin ulkopuolella hostellitkin lienevät kohtuuhintaisia. Muistan ikuisesti ihanan paikallisen roskaruoan Lángosin, heheh. Sitä on saatava! Miinukset: Tarkoituksena olisi tehdä jossain vaiheessa pidempi matka tänne, ja yhdistää samaan syssyyn Wien, Bratislava ja ehkä Prahakin. Eli ehkä tämä kannattaisi vielä säästää?

Pietari

Aivan upea ja monipuolinen kaupunki ihan tässä lähellä. Plussat: St. Peter Line kuljettaa perille ilman viisumiakin, eikä hintataso ollut ainakaan viimeksi siellä käydessäni kovin korkea. Eremitaasi jäi näkemättä, ja asia pitäisi korjata, ennen kuin siitä tehdään joku Herra Puuttinin yksityiskabinetti. Miinukset: Joku kielitaitoinen seuralainen olisi tarpeen. Viimeksi ainakin itsenäinen majoitusvaraus osoittautui hankalaksi, eikä englannilla pärjännyt kovin pitkälle. En välittäisi päätyä viettämään öitäni terminaalin pusikossa, kun en löydä perille.

Kaiserslautern/Frankfurt

Majoitus siskon luona olisi ilmaista. Muutkin perheenjäsenemme ovat maisemissa lokakuussa, eli seuraakin olisi saatavilla. Plussat: Uusi paikka, jossa en ole vielä koskaan käynyt (jos ei lasketa Frankfurtin juna-aseman ohitusta). Oktoberfestin mahdollisuus, huikea fudismatsimeinki, hyvät lenkkeilymahdollisuudet ja perheen läsnäolo. Miinukset: Lentohinnat menevät hieman yli budjettini.

Istanbul

Loistopaikka, jossa majoitus taisi maksaa viime kerralla hurjat 7€/yö Sultanahmetissa (ihan keskeisimmillä mestoilla), ja lennotkin saattaa löytää edullisesti. Plussat: Niin siisti paikka, että sinne tekee aina mieli mennä! Nähtävää ja tehtävää riittää, eikä hintataso ole kova. Miinukset: En tiedä jaksanko sitä huutelun, ahdistelun ja hihasta nykimisen määrää etenkään yksin matkustavana naisena.


Tallinna/Tarto

Vironmatkailu tulee aina kyseeseen helppoutensa ja hintatasonsa takia. Plussat: Tallinna tuntuu jokaisen käyntikerran jälkeen entistäkin kivemmalta paikalta. Majoitus on edullista, ja matka taittuu lähes kaikkialle jalan. Täällä olisi mahdollisuus vaan lillua kylpylässä ja käydä ties missä hemmotteluhoidossa, ja liikkua vaikkapa Tartoon. Miinukset: Viimeisimmästä Tallinna-reissusta on vielä alle kaksi kuukautta, ja saatanpa lähteä tänne muutenkin lokakuun lopulla.

JOKIN MUU, MIKÄ?

n. 3-5 päivän budjettimatkallani on vain seuraavat tarpeet: edulliset lennot (alle 200€) ja edullinen majoitus (alle 20€/yö). Matalasta hintatasosta plussaa. (En aio couchsurffata muiden kuin tuttujen luona.) Jos mieleesi pälkähti heti jokin kuvaukseen sopiva paikka, ole kiltti ja vinkkaa siitä minulle! Ja kavereille vinkkinä, että myös matkaseuraa ja/tai majoitusta otetaan vastaan!

Reppu-Räyhälä reissaa. 

2 kommenttia:

  1. Mulla on pian huane San Franciscossa, tuu käymäääännnn. Tuut rakastumaan tähän kaupunkiin.
    Terv. Hilda:)

    VastaaPoista
  2. Oi, mahtavaa! No vitsi, heti kun massitilanne sallii, niin olen siellä viivana! :)

    VastaaPoista

Kerrohan!